Мени

Претрага
Предмети

4

Е Дневник за родитељеhttps://moj.esdnevnik.rs/login

Дигитална припрема за малу матуруhttps://zuov.gov.rs/digitalna-priprema-za-malu-maturu-na-sajtu-radio-televizije-vojvodine/

Учење на даљинуhttps://www.rasporednastave.gov.rs/

Администрација


Календар

Април 2020
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930


Манифестација ,,Дечија недеља"

Датум: 18. Oktobar 2019 20:38 Категорија: Новости
Месец октобар традиционално везујемо за разноврсне едукативне и забавне активности Дечије недеље. Традиција обележавања Дечије недеље у свету и код нас мери се деценијама. У Србији је први пут обележена 1934. године, а 1987. године дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци са циљем ”скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала”.
Под мотом ”Да право свако - дете ужива лако”, овогодишња манифестација одржана је од 7. до 13. октобра.  Ове године се уједно обележава и 30 година Конвенције о правима детета.

Према унапред утврђеном плану активности, првог дана обележавања Дечије недеље, наши ученици првог разреда и учитељица Хајнал Холод посетили су Општинску библиотеку ,,Бранко Миљковић" у Гаџином Хану. Том приликом прваци су се упознали са радом библиотеке, и на поклон добили чланске карте.Наши ученици у Личју, су почетак обележавања Дечије недеље искористили да направе рођендански пано поводом 30 рођендана Конвенције о правима детета.

         

Наши најмлађи ученици у Заплањској Топоници уживали су осликавајући школско двориште кредама у боји. Такође су организовали и креативну радионицу на којој су правили капе од картона и папира. 
 Ученици из Заплањске Топонице и Горњег Барбеша, међусобно су писали и слали поруке пријатељства. Браво!
У Заплањској Топоници је, након радионице на којој су  ученици старијих разреда правили шешире од рециклажног материјала (папир, картон...), организована и Јесења парада.

  

    


Наш једини ученик у школи у Великом Крчимиру, Младен Митић, на овај начин је обележио Дечију недељу, осликавао је школско двориште кредама и правио рођенданску капу.

       


Овако су манифестацију ,,Дечија недеља" обележили наши ученици у Малом Вртопу

          

Вредни ученици и наставници у школи у Горњем Барбешу организовали су низ активности у којима су се пре свега добро забавили, дружили и нешто научили.


Спортске игре

Слање порука пријатељства ученицима у Заплањској Топоници

  
Квиз ,,Мозгалица" за ученике од 1. до 8. разреда помоћу пантомима, питалица и загонетки.

   Ученици нижих разреда правили су пано дечијих права.

   


Ученици нижих разреда из Доњег Душника, заједно са ученицима из Горњег Драговља, у оквиру Дечије недеље, посетили су Дом старих ,,Трем"  у Доњем Душнику и пригодним програмом обрадовали станаре ове установе.

У петак, 11. октобра организована је још једна активност, за крај Дечије недеље. Учитељица Марија Јовановић, ученици и родитељи учествовали су и надметали се у различитим дисциплинама. Интересантно и за сваку похвалу!

   

  


У матичној школи у Гаџином Хану организоване су различите активности, током целе Дечије недеље. 

Учитељица Хајнал Холод, оранизовала је са ученицима и родитељима, радионицу на којој су правили интересантне шешире од картона.

      


Наставница Јасмина Ристић организовала је спортски дан за ученике старијих разреда из Гаџиног Хана и Доњег Душника. Ученици су се такмичили, дружили и забавили.


У оквиру ове манифестације у школи у Гаџином Хану био је организован и квиз знања за ученике од петог до осмог разреда из Гаџиног Хана и Доњег Душника. 
У уторак, 8. 11. 2019. године у матичној школи је одржана приредба ученика нижих разреда.У четвртак, 10. октобра организован је Карневал шешира, за ученике од првог до осмог разреда.


У  петак, 11. октобра организована је завршна приредба Дечије недеље, ученика старијих разреда.